Toerusting

Met plezier verzorg ik workshops en toerustingsbijeenkomsten tijdens teambuildingsactiviteiten en retraites. Voor bijvoorbeeld werkgroepen, bedrijven en kerkenraden. 

Onderwerp en thema worden in onderling overleg bepaald.

Dat kan van alles zijn: een vraag die leeft binnen de groep of bv. het verkennen, ervaren en uitwerken van een bepaald thema.

Het onderwerp breng ik door middel van oefeningen en diverse werkvormen in de ervaring.

Steeds gericht op: leren je te verbinden met jezelf in relatie tot het thema van de workshop. Door te werken vanuit rust en met aandacht voor elk individu ontstaan er vaak mooie interacties die een verrijking vormen

voor de individuele vorming én het groepsproces.

Meer info

Benieuwd of ik wat voor jullie bedrijf of organisatie kan betekenen?

Neem contact met mij op voor een oriënterend gesprek:

marjon@amaretherapie.nl

06-12835490

Een praktijkvoorbeeld

Werkvraag:

Wat moeten we als team met de grote berg werk die op ons ligt te wachten? 

Eerst wordt geïnventariseerd welke taken die er liggen te wachten.

Wanneer dat duidelijk is, wordt er letterlijk een berg gemaakt van allerlei spullen. Dit als beeld voor de

diverse taken die opgepakt zouden moeten worden. Vervolgens wordt iedereen uitgenodigd om in de ruimte zijn plek te zoeken ten opzichte van die berg...

De beantwoording van de werkvraag begint namelijk bij het ervaren van hoe het ís om tegen die berg werk aan te kijken. Waar sta je en waarom? Door het zo in de ervaring brengen van taken die op je wachten, kun je je eigen reacties ontdekken en ontstaat er zicht op wat je kunt en wilt gaan doen. Tegelijk biedt het uiten van je ervaringen anderen (en jezelf) de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Dat heeft een verbindend effect.

Ervaringen van deelnemers

"Marjon is in staat om de manier waarop jij je tot taken die op je wachten verhoudt, letterlijk inzichtelijk te maken. In groepsverband werkt haar visualisatie zeer verhelderend en daarmee wordt een workshop van haar een serieuze teambuildingsactiviteit. Haar rustige manier van werken geeft het vertrouwen en de ruimte om echt iets van jezelf te laten zien."

***

"We konden echt op adem komen tijdens de bezinningsochtend die Marjon met onze kerkenraad gehouden heeft. En juist daardoor gebeurde er echt iets, met ieder van ons, en met de groep. Ik kwam dichtbij mezelf, en ik kon me bewust verhouden tot de taken die op ons kerkenraadsbordje liggen. Ik ging bemoedigd weg, met het gevoel dat ik door God geliefd wordt en hier een plaats heb gekregen, samen met anderen. Als God erbij is, kan ik mij openen voor anderen en mijn eigen plek innemen."

 

***

"Amare heeft, als onderdeel van een retraite, een sessie georganiseerd die de groep aanwezigen in ontspannen en open sfeer bracht. Dit leidde tot goede persoonlijke ontdekkingen en gesprekken, wat een positieve invloed had op de gehele retraite. Kortom, de sessie was verrassend en goeddoordacht opgezet."